Öl i samhället och dess popularitet

Kärt barn har många namn, och öl kallas även för bira, bärs, mjöd, pilsner med mera. Ölen är Systembolagets mest sålda produkt och den dricks också mest på pubar i jämförelse med andra alkoholhaltiga drycker.

En dryck som kroppen tolererar bra

Öl är en av de drycker som det tar tid att bli berusad på. Därför är det en populär sällskapsdryck, en dryck som dricks för att man vill vara så engagerad i samtalet som möjligt. Öl kan rentav vara nyttigt i mindre mängder enligt forskning.

I Sverige är de populäraste ölmärkena Falcon, Pripps, Åbro och Spendrups. Ölmärkena kan i sin tur ha ölsorter som är benämnda för olika saker. Den vanligaste ölsorten är den ljusa lagern, den är främst populär för att den är lättdrucken och passar de flestas preferenser.

När dricks öl?

Öl kan drickas när man känner för det, förutom när man ska köra bil. Då bör man helst avvakta med att köra några timmar, ännu hellre till dagen efter. Det finns få stunder som är så njutbara som när man öppnar en iskall öl och aktiverar Storspelare välkomstbonus på kvällen eller när det nu passar. Samtidigt som man kopplar av med spelande och öl så kan man även hoppas på att plocka hem storvinsten.

Man bör inte glömma att det finns spelautomater på online casinon som har öl- och vinteman. Det kan handla om att slotsen har ölmarkörer eller att bakgrunden har vinfläckar.

Populär dryck i många sammanhang

Det är vanligt att fira afterwork med sina arbetskollegor, och det görs med fördel på en välsorterad pub eller krog. Då kan man även passa på att kolla på tv när det exempelvis är en stormatch som spelas. Det är också vanligt att dricka öl vid studentmottagningar eller varför inte vid bröllop. Det anordnas också så kallade mottagningar efter begravningar där gravöl dricks.

Man bör dricka ansvarsfullt och inte alltför ofta. Det gäller i all synnerhet personer under 25 år eftersom de lättare blir beroende av alkohol. Dagen efter att man har druckit alkohol kan man känna sig bakrusig, det kallas för att vara bakfull. Den känslan förvärras ofta ju äldre man blir.