Lärorika radioprogram och poddar

Om man lyssnar en del på radio har man antagligen märkt att det går en del lärorika program på den. Det är inte bara musik och vardagligt prat utan på många kanaler kan man faktiskt få lära sig en hel del matnyttigt. Men är det verkligen lämpligt att radio lär ut saker? Det finns till exempel en del grejer barn inte bör höra.

Lära sig brygga öl genom radio

När det gäller program om ölbryggning och om alkohol överlag kan man ofta lära sig en hel del. Man kan till exempel få lära sig mer om hur själva bryggningen går till, och hur olika smaker på ölen bildas. Det kan vara intressant att ha lite kunskap om det även om man inte planerar att brygga öl på egen hand. Det kan helt enkelt vara så att man bara gillar öl. Då kan det vara bra att veta vilka olika typer av öl man egentligen tycker bäst om.

Poddar som lär ut saker

När det gäller poddar kan de handla om allt från hästar till ölbryggning och spel på online casino. En podd kan till exempel lära ut hur man spelar på https://storspelaresverige.com och andra spelsajter. När det gäller poddar sänds de i regel inte i radio utan man får ladda ner dem och sedan kan man lyssna på dem när man vill.

Vad får radioprogram och poddar egentligen lära ut?

Det finns personer som tycker att det är olämpligt att radio lär ut saker om alkohol, droger och annat. De menar att människor kan lockas in i beroenden och andra problem genom radioprogrammen. Några direkta bevis för att så är fallet finns dock inte.

När det gäller radio bör programmen inte lära ut hur man som lyssnare begår olagliga handlingar och det kan också vara olämpligt att ta med allt för grova eller precisa detaljer. I de allra flesta fall brukar det komma upp en varning i radion där det berättas om att barn eller känsliga lyssnare inte bör fortsätta lyssna på programmet. När det gäller ölbryggning är det dock inte alltid det talas om exakt hur allt går tillväga, och det är inte heller något extremt ämne att tala om.